sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Uutta ja uutta vanhaa

 Juuri kun ajattelin mennä kameran kanssa ulos kuvaamaan aikaansaannoksiani viime päiviltä taivas synkkeni ja tuuli yltyi, nyt sataa jo aika tavalla. Viime päivät ovat kuitenkin olleet hyviä työilmoja ja olemme viipyneet puutarhassa aamupäivästä alkuiltaan tauotta. Meillä on nyt ihana suojattu ja lämitettävä terassinpätkä, rajatut istutusalueet, muutama uusi marjapensas ja tuuheampi pensasaita. Seuraavaksi projektina on kivijalan maalaus ja pyykkitelineen asettelu aluskivien päälle. Mutta. Sitä ennen lähdemme mökille hiukan huokaisemaan, helteitä on nimittäin luvassa ja kuulen jo Kälkäjä Beachin kutsun :)


Tässä siis ulkokuvien sijaan tällä kertaa sisältä uutta ja uutta vanhaa. Yllä oleva Hayn käsi on parin viikon ajan majaillut eteisessämme. Iskelmätuliviikonloppuna juhlimme kihlajaisiamme kihlautumiskaupungissamme Kemijärvellä. Sitä ajatellen olin jo toukokuussa tilannut itsell... öh miehelleni elikäs meille lahjaksi Hayn käden, johon ihastuin täällä White & Black blogissa toukokuussa. En jäänyt aikalemaan, sillä kuuden viikon toimitusaika tiesi sitä, että toimitus on perillä juuri sopivasti kihlajaispäiväksi. Annoin lahjan heti puolen yön jälkeen kun kotiuduimme tai pitäisikö sanoa mökkiydyimme festareilta. Alkukohtaaminen oli jäätävän kauhun hyytämä, hih, mutta sitten mies innostui hauskasta sisustuselementistä ihan yhtä paljon kuin minäkin. Nyt käsi säilöö minun sormuksiani, etten upota niitä puutarhan multiin.


Tuoli puolestaan on löytö vanhempien kodin vinttivarastosta, jossa oli muutakin mielenkiintoista kunnostettavaa. Tämä tuoli pääsi sellaisenaan hieman skarpimpaa järjestystä saaneeseen työhuoneeseemme. Se on juuri sopivan mukavasti kulunut, ja tuo kontrastia muuten aika moderniin sisustukseemme. Aion hankkia vielä lisää aikaa nähneitä elementtejä sinne tänne, jahka tältä puutarhan hoitamiselta taas joudan paremmin keskittyä sisätiloihin. Takana häämöttävä taulu on niin ikään kiertokamaa, anoppi on sen joskus huutokaupasta hankkinut ja todennut, että sen kirkkaat värit eivät sovi hänelle. Minä raahasin sen keväällä miehen työpaikalta kotiin ja päätin, että se saakoon olla hiukan pliisun työhuoneemme värittäjä. Enää miljööstä ei puutu kuin String-hylly, mutta sille minun pitää saada mies ensin lämpenemään. Hän ei ole vielä honannut, mikä hyllyssä on niin hienoa ;)


Taulu on löytö omasta kaapistamme, sekin työhuoneessamme ovella. En muistanutkaan, että löysin muutama vuosi sitten Ateenasta vanhan Pepsi-cola julisteen, jonka sittemmin kehystytimme. Julisteita on muitakin ja vaihtelemme niitä fiiliksen mukaan, osa saa levätä kaapissa aina välillä. Ulkomailla kannattaa muuten aina tsekata torien vanhojen pappojen juliste ja lehtileikekokoelmat sekä antikvariaatit ja galleriat. Olemme tehneet monta hienoa löytöä vuosien varrella. Nytkin meillä on kehystettävänä pari Lissabonista löytynyttä uutta kuvaa. Kuvia niistä sitten jahka ovat valmiit, ovat olleet jo pari viikkoa kehystysliikkeesssä, joten mahtaa tulla hyvät kehykset, kun eivät vieläkään olleet valmiit... hmph.


Ainoat pihakuvat ovat tässä, pari katkennutta orvokin oksaa ja lenkillä keräämäni luonnonkukkakimppu. Niiden alusena on syksyn projektimme. Aiemmin keväällä kirjoittelin, että aiomme laittaa eteisen seinään Fruits&Wine -laminaattia, ja nyt projekti on ottanut askeleen eteenpäin. Tilasimme erikoisparketti.fi -kaupasta näytepalan ja totesimme, että pidämme laminaatista livenä yhtä paljon kuin kuvanakin, joten eiköhän tuota tilata piakkoin muutama paketti ja lyödä seinään syksyn pimeillä. Nyt keskitytään kuitenkin puutarhaan ja pihaan -ja aurinkoon, se tulee taas, vihdoin. Ihanaa :)

Ei kommentteja: