lauantai 13. heinäkuuta 2013

Käärme pelottaa vain appiukon

Tänään on taas ollut kylmähkö ilma. Oikein pisti vihaksi, kun nelosen uutisissa päivittelivät, kuinka kesällä voi olla pakkasta ja koleaa. Hmph. Tulkaapas joskus sieltä kehänne sisältä katsomaan maailmaa, ei tämä niin kummallista ole, vaikkakin harmillista. Noh, maksan takaisin sitten, kun Helsinkiin taas sataa parin metrin hanget ;) No joka tapauksessa, koleaa oli, jopa niin koleaa, ettemme kehdanneet jatkaa takaterassin aidan rakentamista, mitä olemme pari päivää puuhailleet. Korkkasinpa siis toukokuisen synttärilahjani, ja kokeilin, kuinka ikkunat peseytyvät ikkunanpesurilla. Halleluja, aamen, kiitos tästä koneesta, ikkunat nimittäin peseytyvät kuin unelma. Pelkäsin pahinta, sillä moni on kironnut vehkeen alimpaan helvettiin, mutta minulle se aukaisi taivaan niin, ettei aurinkokin alkoi paistaa neljännen ikkunan kohdalla ;)


Ensin pruuttasin suihkupullosta laitteen mukana tullutta pesuaineseosta ikkunaan ja pyörittelin liat pois valkealla sienellä. Sitten pyyhin kostealla ihmesienellä ja vedellä enimmät pesuaineet ja osan liasta pois. Sitten kuivasin kuivurilla parilla vedolla. Paljon puhutun ikkunanpieliongelma ratkaisin siten, että pyyhkäisin rutikuivaksi puristetulla ihmesienellä laudat ja ikkunan reunat, joihin kone jättää paljon parjatut pisaravanat. Ihmesieni ei näy kuvassa, mutta se on tiivis sieni, joita usein kaupitellaan erilaisilla messuilla noin kymmenen euron hintaan. Sillä puhdistaa käteväsi paitsi ikkunoita ja peilejä, myös alcantaran kaltaisia kangassuojia esimerkiksi sohvista. Tosi kätevä peli, mutta en suosittele pelkästään sen avulla pesemään ikkunoita nyt, kun näen, minkälaista jälkeä koneella saa aikaiseksi.


Pieneksi loppukevennykseksi voin kertoa, että ikkunanpesimen takana häämöttävä käärme on pikkulintujen päiväkahvipaikka nykyään. Eikö niiden pitäisi pelottaa pikkulintuja? Siihen tarkoitukseen ainakin ostin kolme käärmettä jo hyvissä ajoin välttääkseni viime vuoden pommit, jotka ihan kivasti näkyvät tuossa kelonharmaalla terassilla... Mietinkin kaupassa, miten linnut tietävät pelätä vihreää käärmettä, kun täällä ei sellaisia -tai minkään muunlaisiakaan- ole. No eivät tiedä. Mitäs seuraavaksi ostaisin? Huuhkajat? Haukan? Vinkkejä voi antaa. En kestä, jos joku ampuu löysät noihin puhtaisiin ikkunoihin. Silloin laulaa appiukon ilmapistooli. Sen appiukon, joka tähän mennessä ainoana on luullut käärmettä oikeaksi...

Ei kommentteja: