torstai 11. heinäkuuta 2013

"Oo miten suloinen kesä..."

"...kun se loppuu jää vain pimeä." Miksi tietyssä vaiheessa kesää alkaa aina surettaa se, ettei kesä voi jatkua loputtomiiin? Tänään iski sellainen haikean karvas tunne, että tämä ihanuus ei kestä enää kuin kuukauden päivät. Kauppiaat auliisti muistuttavat, että syksy on jo ovella; koulureput oli kannettu tänään telineisiin. Postikin muistaa ahkeraa shoppaajaa syyskuvastoilla harva se päivä. Huooh.
 Noh, pimeitä päiviä odotellessa voi muistella niitä ihanan kirkkaita keskikesän hetkiä. Tässäpä hiukan kuvasatoa turistiviikonlopusta Kemijärvellä. Yleensä porhallamme suoraan kohteeseen keskustassa pysähtymättä, mutta festarit innostivat meidät tekemään pienen turistikierroksen No Man's Land -turistitoimistoon Jetsua, Raunia ja Aimoa katseomaan sekä pizzalle Pizza Mestariin. Suosittelen erityisesti jälkimmäistä, jos joku joskus eksyy tänne pohjoiseen. Äitini serkun ex-mies leipoo mainiot pizzat. Ja kyllä, täällä kaikki ovat sukua keskenään. Jopa minä ja mieheni.

Sunnuntaina kesä huipentui veneajeluun Kälkäjä Beachille. Ranta on mykistävä: noin puoli kilometriä pelkkää hiekkaa -eikä juurikaan ihmisiä. Uimme ja otimme aurinkoa kolmisen tuntia, ja huomasimme viime tipassa lähteä pois ennen kuin pienehkö myrsy alkoi nousta. Kuvissa on ikuistettu tyyni ennen sitä myrskyä, oli jopa niin tyyni, että oli vaikeaa navigoida, kun kaikki saaret näki kahtena. Isohko rouva kuvassa en ole minä, jääköön mysteeriksi, kuka siinä pyllistelee, tarkoituksena on esitellä hienoa rantaa ;)

Lopuksi pieni grillausvinkki maissin ystäville. Pyörittelimme paistettuja maisseja öljyssä, johon oli lisätty aavistus sitruunan mehua ja pari valkosipulinkynttä. Ai että! Valkosipuli maistuu yllättävän hyvältä maissin kera. Maissit menivät sulassa sovussa kesäkurpitsan, mozzarella, ja kahdelaisen kanan sekä vihersalaatin kera, crosskitcheniä parhaimmmillaan, heh. Kuvassa näkymätön Colesaw puolestaan on loihdittu seuraavalla reseptillä: 1/2 kaalia, 3 porkkanaa, 1dl jogurttia, 2rkl majoneesia, 1 rkl dijon sinappia, suolaa, pippuria ja purkki ananaspaloja. Se on ihana kyytipoika lihalle ja makkaralle -tai minun tapauksessani toisin päin, makkara on salaatin kyytipoika. Testatakaapas, vielähän noita grillauskelejä on viikonlopulle luvattu ;)Ei kommentteja: