tiistai 12. helmikuuta 2013

Kylymä luita korventaa

Eivät nämä pakkaset hellitä! Ihana Zaran uusi tiikeripaita (se oli siellä jo, jesh) saa odottaa ensiulkoiluaan varmaan kuukauden vielä. Tänäänkin -20 asteen pakkanen saneli pukeutumisen. No, toisaalta pidän Zaralta syksyn reissulta tuomasta harmaasta neuletakista niin paljon, että mielelläni vedän sen päälle.

 Tuo alakulmassa oleva kypärä punaisine lakkeineen on saanut odotella pyöräilykelejä taas viikon. Torstaina näyttäisi lauhtuvan, mutta alkaa sataa lunta. Tottakai. Tuota lunta alkaa muuten olla niin paljon, ettei tiedä enää, mihin sitä kolaisi. Toisaalta, Helsingissa sitä näytti olevan vielä enemmän -eikä siellä kaikilla ole kuulemma koliakaan. Heh.

Laitoin Zaran paidan alla eräällä lounastunnilla VeroModan "vie pois -70%" -alemyynnistä napatun nuden paitiksen. Paitis oli aika random ostos (joita ei pitäisi tehdä), mutta erittäin onnistunut sellainen. Tykkään yhdistää harmaata haaleisiin sävyihin näin välikausina, kun syksyn murretuista maanläheisistä sävyistä on jo siirrytty elämässä eteenpäin, mutta kevään kirkkaat värit tai pastellit eivät vielä tunnu ajankohtaisilta.

Kalastajan vaimossa oli analyysi kevään väreistä. Minut se analysoi tämän päivän valintojen puolesta tylsäksi. Enpä tiedä sitten, ehkä siinä on totuuden siemen. Pitäisi ehkä alkaa käyttää enemmän vihreää ja keltaista. Olen katsellut mintunvihreää sillä silmällä, mutta en voi yhdistää sitä ihoni lähelle, naama menee kummallisen näköiseksi. Keltainen sen sijaan passaa, ainakin, kun on hiukan rusketusta, ja kohtahan sitä keväthangilta saa.

Nyt pitäisi lähteä silittämään huomiselle vaatetta. Työpaikalla on tiedossa pientä juhlaa. Ajattelin räväyttää ja laittaa päälle punaista -kun on kyse ystävänpäivään liittyvästä juhlasta. Silittäminen on, harmi vaan, tylsää. Tosin täällä uudessa kodissa se on tuplasti kivempaa kuin ennen. Olen tehnyt inhokkipuuhani mahdollisimman helpoksi itselleni. Silityslauta on aina esillä kodinhoitohuoneessa, voin katsella ikkunasta ulos silittäessäni ja rauta on valmiina, töpseli seinään vaan. Mars, mars, minä....


Ei kommentteja: