torstai 7. helmikuuta 2013

Aamujumppa ja endorfiinit

Useat tuntuvat aloittaneen uuden elämän tänä vuonna paitsi tammikuun alussa, myös helmikuun alussa. Salin vakkarinaamana odotan aina kärsimyksellä syyskuuta ja tammikuuta, kun "nyt sen teen" -jumppaajat ilmaantuvat ja miinoittavat kaikki tunnit. Tänä vuonna huokaisin helpotuksesta tammikuun viimeisellä viikolla, kun laskin kello neljän spinningissä olevan enää 15 pyöräilijää, mutta annapas olla, ne tulivatkin takaisin.

Olin pudottaa silmät päästäni, kun aamubalancessa oli lähes parikymmentä joogailijaa. Joulun alla meitä oli kolme. Minä ja ne kaksi muuta, jotka olemme käyneet tunnilla joka viikko jälleen elokuusta alkaen. Sikäli toki kiva, että uusia jumppaajia tulee, tulee myös uusia tunteja ja uusia lajeja. Silti, huoh, henkäisen helpotuksesta, kun ne lähtevät latuja valloitamaan kevätauringon pilkahtaessa ja salilla riittää taas happea meille kehäraakeille.

Mikäli ette ole koskaan kokeilleet aamu-urheilua, kannattaa se tehdä. Silloin endorfiinit nousevat huomattavasti helpommin kuin iltapäivällä, ja silloin myöskin aineenvaihdunta on herkillä. Pelkkä käsien nostaminen ylös tuo jo hien pintaan. Ihana hormonien ja aineiden hyrräys ympäri kehoa kestää koko päivän ja olo on jotenkin levollisempi. Itse olen käynyt Arctic Palestran aamubanacessa niin kauan kuin sitä on järjestetty -kaiketi jostain vuodesta 2003. Ihana sali, btw, käykää, jos olette lomillanne täällä Lapin Gatewayssa ja kuulutte K-kuntosaliketjun asiakkaisiin.

Asuna viime viikkojen balancessa on erään urheilukaupan poistomyynnistä napattu Reebokin mekko. kerta kaikkisen ihana jumppavaate, vaikka noin yleensä en kauheasti helteiden ulkopuolella mekoista perustakaan.


Ei kommentteja: