tiistai 26. helmikuuta 2013

Arktista DesigniaLauantaisesta Design viikon LUMOTION-näytöksestä löytyy hienoja kuvia Lapin Kansasta. Kyllä Lapin yliopistossa osataan suunnitella, kerta kaikkiaan hieno näytös ja mahtavia vaatteita. Ilmakin suosi, mitään ei satanut ja lämpötilakin oli oikein sopiva ulkona katsottavalle näytökselle. Olisipa ihana saada jokin noista luomuksista itselleen, esimerkiksi tämä tunika kaamosgraffitilla (Jenniina Tokola, Riina Kittilä, Anna-Kaisa Parviainen, Silja-Elina Nurmimäki, Johanna Kakko, Pirjo Vuohtoniemi, Tiina Jaakkola, Laura Lahti-Mononen, Emma Napari).

Kuva: Jussi Leinonen/lapinkansa.fi
Tuottaa aika kivoja fiboja ajatella olevansa kaupungista, jossa tuotetaan arktista designia. Tuotteet ovat tosi omalaatuisia, ja arktisuuden nousu maailman kiinnostuksen keskipisteeseen, antaa myös tuotteille niiden ansaitseman huomion. Yhden tutkijan sanoja lainaten: Kukaan ei kiinnostu, jos puhutaan Rovaniemi Design Weekista, mutta Arctic Design in Rovaniemi kiinnostaa kaikkia, jotka muotoilusta ja muodista jotakin tietävät.
Itselläni lähti mopo hiukan lapasesta Design putiikissa, ja mukaan tarttui koruja useammalla kympillä. En voinut vastustaa. Olivat niin omaperäisiä ja ihania, katsokaapa vaikka itse näitä kuvia. Kaisa Sipovaaran kaulakoru on tehty poronnahasta, muovista ja hopeasta. Laura Lahdenperän koruvat ovat nahkaa, ja Solja Temmeksen korun synnystä nappasin kuvan, jotta pääsette käsitykseen. Ei varmaan jää epäselväksi, että rakasta isoja ja omaperisiä koruja :)
Ei kommentteja: