maanantai 30. joulukuuta 2013

Most Wearable Spring 2014 Fashion

Sääntilassa ei ole tapahtunut muutosta. Niinpä olen jatkanut kevään trendien tutkimista. Jotenkin en malta oikein enää oottaa, että tästä synkkyydestä ja harmaudesta päästään kunnolla kevään puolelle. Värien sijaan keskityin nyt enemmän muotoihin. Minua keväässä viehättävät ehdottomasti eniten...


1. Leveät lahkeet. Olin yläasteella, kun tämä trendi viimeksi oli kunnolla valloillaan -ja rakastin sitä. Minulla oli koko ajan jalassa tällaiset löysät laskeutuvat housut. Toki 90-luvun tapaan silloin lahkeiden alle piilotettiin valtavat tolpat. Hämmennys olikin joidenkin keskuudessa suuri, kun otin lopulta tolpat pois ja vaihdoin ballerinoihin. Monet olivat luulleet, että olen 170 senttiä pitkä. No enpä ole. Jonkunlaiset korot tällä mitalla on kuitenkin edelleen housujen jatkoksi laitettava, tämä ei ole persjalkaisten trendi. Tolppia en kuitenkaan kaipaa takaisin.2. Housulinjalla minua miellyttävät myös nämä "tuxede-meets-athletic-striped-trousers" -housut. Yhdet tämäntyyliset lähtivät tilaukseen jo ennen joulua. En tiedä, mitä niille on joulun pakettiliikenteessä tapahtunut, kun niitä ei ole näkynyt. Voisin ottaa tuon housumallin raidoilla tai ilman. Pidän porkkamallista. Senkin kanssa on tosin paree laittaa minun pituudellani korot, jos ei halua näyttää pikkupojalta.


3. Takkipuolelta iskin silmäni näihin laatikkomaisiin takkeihin. Katselin jo syyspuolella tätä mallia sillä silmällä, mutta tarjolla oli enimmäkseen vain laatikkomaisia turkkeja, ja minun itäisillä geeneilläni turkin päälle laittaminen on tuottanut huvittuneita tirskahduksia. Kerran muotinäytöksessä turkin lisäksi päähäni iskettiin vielä turkislakki eikä kenellekään varmasti jäänyt epäselväksi, minkä maan rouville noita turkiksia minun piirteilläni kaupattiin ;) Sen sijaan voisi ottaa tällaisen laatikkomaisen takin vaikkapa pastellinsävyisenä villakangastakkina.


4. Pastellivärit saavat minut hihkumaan eniten. Pastellinvärisistä laatikkotakeista nimittäin tuli mieleeni, että olen jemmannut kaapissani erästä vaaleanpunaista villankangastakkia jo seitsemän vuotta. Raahasin sen aikoinaan Rooman Zarasta 30 asteen helteellä Suomeen. Toki se oli puettava kentällä päälle, koska lensin jollakin halpalentoyhtiön purkilla enkä halunnut maksaa takkia toiseen otteeseen ylikiloina. Sen takin eteen on todellakin vuodatettu verta hikeä ja kyyneliä, mutta käyttökertoja on siihen nähden vähän. Jotenkin se täällä pohjolassa ei näyttänyt silloin vajaa kymmenen vuotta sitten enää niin vetävältä kaikkien harmaiden ja mustien ihmisten keskellä. Onneksi muoti virtaa tännekin nyt hiukan liukkaammin, ja ihmiset uskaltavat pukeutua ja uskaltavat olla kommentoimatta, jos näkevät jotain omasta mielestään kummallista ;)

Semmoista kevään osalta muodin saralla. Myös sisustustrendit ovat saaneet nenäni väpäjämään, ja ideoita olisi taas kasapäin. Joulukoristeet saavat varmaan heti loppiaisena kyytiä vaaleiden sävyjen tieltä. Joko te odotatte kevättä? :) Kuvat ovat sivulta: http://www.glamour.com/fashion.


Ei kommentteja: