tiistai 24. joulukuuta 2013

Sydämeeni joulun teen

 
Tulihan se joulu lopulta, kalenteriin ja sydämeen.  En ole oikein koskaan ennen tätä vuotta pitänyt
kyseisestä kappaleesta. Jotenkin vasta tänä vuonna aloin kuunnella sanoja, kuultuani kappaleen riittävän monta kertaa ja hoksasin, että siinä on ihan mukiin menevä sanoma. Sydämeenhän se joulu pitäisi saada, vaikka joskus tuottaa päänvaivaa, kuka on missäkin ja milloinkin mihin aikaan. Jouluun liittyy niin paljon toiveita ja odotuksia. Tänä vuonna ei päästy joulustressin kanssa edes kunnolla kierroksille, kun valmistautumisaikaa oli koko viikonlopun ajan.


Mihin sitä oikeastaan valmistaudutaan... Sitä mietin tänään. Yhdessä oleminen on parasta, ehkä äitini saa sielunrauhan, kun tietää imuroineensa lipaston takaa. Ehkä isäni myhäilee, että teki kaikki ruoat itse (oikein luit, isäni) alusta loppuun. Ehkä mieheni siitä, että aikoi kovasti mennä joululahjaostoksille koko viime viikon -mutta ei mennyt (ei haittaa, voi käyttää rahat kesälomalentojen varaamiseen). Ehkä minä siitä, että muistin taas kaikkia naapureita joulukorteilla ja sain kivan naapurin maineen. Aion silti lyödä naapurin puudelia uudemmankin kerran katuharjalla, jos se taas ensi kesänä yrittää purra minua...kivatkin naapurit tekevät niin pakon edessä :P


Kun valmistautumisesta selvitään, aatto on parhaimmillaan tosi rentouttava. Kävimme aamulenkillä mieheni kanssa. Sen jälkeen tulimme puurolle ja joulurauhan julistukselle minun kotiini. Hetken mielijohteesta katsoimme suomalaisen elokuvan, olimme vain ja nautimme suklaasta ja kynttilöistä. Mieheni lähti jo omaan lapsuudenkotiinsa kinkulle, minä jäin omaani kalkkunalle. Pian suuntaamme hautausmaalle, sitten käynen kävelyllä kuunnellen ilmasiltaa eli muualla asuvien tervehdyksiä. Illan päätteeksi suuntaan mieheni kotiin juustoille ja viineille.
 
 
Huomenna on vielä luvassa lisää jouluruokia ja yhdessä olemista. Tässä kuitenkin muutama tunnelmapala tältä päivältä.  Toivotaan, että etelänkin sateet kääntyisivät vedestä lumeksi. Lähettäisin täältä osan, jos voisin. Oikein rentouttavaa joulua kaikille.

 

Ei kommentteja: