sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hiljaisuus


Joulussa on parasta, jos saavuttaa totaalisen rauhoittumisen tunteen. Hoidan jouluun liittyvät hakemiset, tulemiset ja menemiset yleensä hyvissä ajoin, jotta ehdin rauhoittua. Parhaita ovat ne hetket, kun saa jakaa joulukortteja ylhäisessä yksinäisyydessä ja seurata, kuinka taloissa häärätään ja puuhataan.


Tänään jouduin vielä kauppaan ja sarvihan siinä meinasi otsaan kasvaa ennen kuin sieltä ulos pääsi. Mieheni ei ole yhtä nopea liikkeissään kuin minä, ja hänellä oli vielä pari lahjaa ostamatta. Minun lahjani ovat kuulemma kaikki vielä kaupassa. Noh, yksi päivä aikaa hakea ne. Olen ainakin antanut selviä vihjeitä, muun muassa viemällä mieheni Taigakoruun eilen samalla, kun itse ihastelin Napapiirin uusia valoja.


Huomenna en aio tehdä enää mitään erityistä. Kaikki on valmista. Joulu voisi olla aina tiistaina. Nyt jäi juuri sopivasti aikaa valmistella juhlaa. Luontokin valmisti itse itsensä juhlaan, Lapissa on mahtava tykkylumi puissa. Kuvasin sitä muutaman otoksen verran eilisellä lenkilläni. Muut kuvat ovat Napapiiriltä, siellä hiljaisuutta saa tähän aikaa hakea.


Pienistä arkisista asioista muistaa harvoin olla ilmoinen silloin, kun kaikki on hyvin. Vuosi sitten tähän aikaan en pystynyt kunnolla edes kävelemään akilleeni takia. Juokseminen tuntuu mahtavalta, vaikka maratonia en vielä voisi juostakaan. Samoin oli ihana käydä pitkään selkäänsä poteneen miehen kanssa yhdessä lenkillä. Jospa osaisin ensi vuonna iloita vielä paremmin pienistä asioista. Sen voisin itselleni ottaa tavoitteeksi uudelle vuodelle. Muitakin tavoitteita on, aika korkealentoisia, saa nähdä, toteutuvatko.


Tässäpä oli oikeaa ajatuksen virran ryöppyä näin aatonaatonaaton kunniaksi. Ehkäpä tässä mieli on jo niin rentoutunut, että ajatukset vain virtaavat. Tällaisen hulabaloo-syksyn jälkeen on mahtavaa vain pysähtyä ja kuunnella hiljaisuutta. Huomasin tänään senkin, että noin vuosi sitten syntyi ajatus blogista. On mukavaa, että herätin sen jälleen henkiin. Kirjoittaminen ja valokuvaaminen ovat olleet rakkaita harrastuksiani lapsena, nyt ne on uudelleen ehnkiin herätetty.

Hyvää joulunodotusta kaikille, tämä on parasta aikaa joulussa, nautitaan siitä :)

Ei kommentteja: