keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Sisustuksen suunta 2014

Useassa blogissa on ihania koosteita siitä, mitä kukin on tehnyt vuonna 2013. Niitä on oikein hauska lukea. Ihmisillä vaikuttaa olevan hauska ja mielenkiintoinen elämä. Hetken intoilin itsekin, josko moisen tekisin. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen sanonta "tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee". Lienee syntynyt sota-ajalla miesten palattua kotiin, edelleen Lapissa äärimmäisen voimissaan. Toisekseen ajattelin, että tänä vuonna ei ole tapahtunut yyyyyyhtään mitään. Itse asiassa verrattuna muutamaan viime vuoteen se on totta. Joten. Minä suuntaan katseeni tulevaan.

kuva: laurabielecki.com

Asukatsauksen jälkeen tein hyökkäyksen nettialennusmyynteihin ja tein muutaman täsmäiskun. Tilailin sovitukseen jotain klassista ja jotain ensi kevään trendien innoittamana. Yleensä teen juuri näin joulun ja kesän suurten alemyyntien alla. Perehdyn hieman tulevaan, jotta en tule haksahtaneeksi johonkin täysin pöhköön ja ohimenevään. Niin nimittäin usein käy, kun jotakin "halvalla saa". Aleissa erityisesti nykyään syytä pitää päänsä kylmänä, jos ei halua hukkua muutaman euron krääsään. Katsellaan niitä tilauksia sitten vähän vähältä, kun nähdään, sopivatko ja ovatko mieleisiä. Jotakin Raybanilta, Converselta ja Odd Mollylta on joka tapauksessa tulossa.

kuva: blog.hgtv.com

Kun asut oli ihmetelty, siirryin sisustuksen ihmeelliseen maailmaan. Ja heti iski ahdistus oman kodin pysähtyneisyyden suhteen. Emme ole tehneet koko syksynä millekään mitään. Puutarhakausi jatkui syyskuun loppuun ja joulu alkoi lokakuun lopussa. Missä välissä? Tämä vuosi meni äkkiä. Nyt kuitenkin iski valtava inspiraatio. Olen ihaillut erinäisiä neuletuotteita matoista koreihin, siinä tavoitehankintoja, nuo säkit olisivat ihania... Ensimmäisenä haluaisin eroon kaikesta keltaisesta. Olen kuuden vuoden jälkeen niin kyllästynyt. Mies kuitenkin kehotti vain karsimaan ja nostamaan muutamat hallitsevat keltaiset tuolit ja sohvat keskipisteeksi. Katsotaan... Olen nimittäin hullaantunut jo aiemmassa postauksessa mainittuun haaleaan ruiskukan siniseen. En näe nyt mitään muita värejä. Ihana! Se on kevään hallitsevin väri, jos on Gloriaa uskominen. Noh, arvaatte, mikä tulee mieleen, kun yhdistää sinisen keltaiseen...vaikka Maddea ja Vickania olen aina ihaillut, niin..

kuva: enjoyf.com

Toinen kevään trendi sisustuksessa ovat suuret kuvat. Itse olen jo pidempään koettanut löytää jotakin sopivaa olohuoneen valtavalle seinälle. Tilasin jo siihen lautaseinätapetin, mutta sitten tajusin, että vieressä keittiössä olisi tiiliseinä ja olkkarissa lautaseinä. Jälleen no,no, more is not more meillä. Parempi etsiä kuvaa. Aion tehdä täsmäiskun Marimekolle, kunhan kevään kankaat saapuvat, jospa sieltä vaikka löytyisi joku, jonka voisi pingottaa kehyksiin. Tai vaihtoehtoisesti voisin suurrennuttaan jonkin valokuvan alla olevaan tyyliin.

kuva: softliv.com

Mustavalkoisuus jatkaa keväälläkin, mikä olikin odotettavissa. Useita katalogeja ja sivustoja selattuani olen kuitenkin havainnut, että valkoisen sijaan hallitsevaksi nousee musta. Meillä se on aina harmaan parina vallinnut, valkoisia ovat vain seinät, katto ja lattia. Siinäkin ihan riittämiin ;) Tuo musta kauhistutta erityisesti anoppia, varsinkin silloin, kun päädyimme mustiin keittiökoneisiin ja laitteisiin kuten alla, mutta minusta se on oikein särmä väri ja kaiken valkoisuuden keskellä tuo sisustukseen selkeyttä. Haluaisin oman sisustukseni selkeyttää kokonaan mustan, harmaan ja sinisen sävyjen ympärille tulevana vuotena. Rinnalla jatkaisivat luonnonmateriaalit koivu ja pellava.

kuva: http://www.interiorish.com

Pidän luonnomateriaaleista siitä huolimatta, että trendinenät ennustavat lämpimien materiaalien sijaan kylmien nousua. Industrial-tyyli saanee lisää jalansijaa. Meillä industriaalisuus on toistaiseksi keskitetty eteiseen ja miehen huoneeseen, katsotaan, annanko sille lisää jalansijaa tulevana vuonna. Ainakin sen verran olen mieheni innostuksille myöntynyt, että hänen movember-viiksensä ovat saaneet jäädä ja annoin viiksien hiipiä myös sistukseen, kun postauksen alussa olevassa kuvassa. Olen taas kovin innoissani kaikkien suunnitelmieni kanssa. Alan varmaan toimeen jo heti pyhien jälkeen, kun lomaa on vielä muutama hassu päivä jäljellä. Voi olla, että kaikki hienot suunnitelmat hautautuvat taas arjen alle, kun työt alkavat. Oikein räiskyvää uutta vuotta kaikille :)

kuva: lushome.comEi kommentteja: