lauantai 28. joulukuuta 2013

Kevään värejä
Vettä sataa ja kevättä ei enää odotella, vaan sitä vietetään täällä täyttä häkää. Ihmetellään tulvavesiä ja
pohditaan, kannattaako suksia voidella lainkaan, kun lumet kerran lähtevät. Piru vie, kun juuri vasta lunta saatiin riittämiin hiihtoa varten, nyt se sitten sulaa pois. Pitäisi keksiä jokin muu laji kuin murtomaahiihto, ei olisi niin kelien varassa. Tai itse asiassa. keksimme jo. Ostimme lumilautasetit viime talven mallistoista pilkkahintaan. No arvaatte varmaan, että mäkeen olla päästy eikä näköjään päästäkään.


 Täytyy siis jatkaa haaveilua sisätiloissa. Tällä kertaa ihastelin kevään värejä. Alennusmyynnit eivät jotenkin ole jaksaneet kiinnostaa minua, sen sijaan tulevan kevään sävyt kiinnostavat aina. Ihana roosabeige nousee yhdeksi hallitsevimmista väreistä. Sen rinnalla yllättäjänä tulee myös sinapinkeltainen. Jotenkin tuon jälkimmäisen olen mieltänyt aina syysväriksi, ihan jänään nähdä, miten siitä innostuu. Khakinvihreä näyttää väistyvän vähitellen. Ylipäänsä sävyt näyttävät utuisilta ja maltillisilta, maanläheisiltä ja unenomaisilta. Neonvärejä ei nähdä tänä keväänä vaatteissa eikä sisustuksessa. Yllättäjinä nousevat sen sijaan miesten paidat, superleveät lahkeet, kellohelmat ja lappuhaalarit. Ensimmäistä lukuun ottamatta täytyy vielä hiukan tunnustella, mitä noista trendeistä ajattelee.
Printit jatkavat näemmä keväälläkin. En olekaan vielä löytänyt sopivaa printtipaitaa. Pritattuja tyynynpäällisiä sen sijaan olisi jo riittämiin, mutta voi miten nuo printit aina houkuttavatkin siitä huolimatta, että tyynynpäälliskaapin ovet irvottavat jo aukinaisina. Sisustuksessakin värit ovat maltillisia, sieltä keltainen näyttää kadonneen ja hallitsevammaksi tulee sininen. Aloinkin jo kyllästyä keltaiseen ainakin omassa huushollissani. Tällä kertaa sinisen sävy on meillekin sopiva taivaansineen taittuva eikä turkoosi.


Kevään merkki on aina raita. Sitä näkyy olevan jälleen vaatteissa ja sisustuksessa. Rytmityksiä muuttamalla raita näyttää aina uudelta. Eläimetkään eivät ole vielä kadonneet mihinkään. Pöllöistä siirryttiin pikkulintuihin ja nyt näyttää olevan nisäkkäiden vuoro. Sängyllämme on tällä hetkellä lammas-, pupu- ja jääkarhutyyny. En haluaisi hullaantua enää mistään uudesta eläimestä, mutta minkäs näille söpösilmillä tuijottelijoille mahtaa. Ihana kevät!

Kaikki kuvat: hm.com

Ei kommentteja: