torstai 27. kesäkuuta 2013

Laattoja välimerelliseen tyyliin

Satuin ennen Portugalin matkaani lukemaan jostakin sisustuslehdestä jutun, jossa povattiin välimerellisen tyylin olevan nousemassa sisustuksessa. Skandinaavisen vaaleuden voittokulku onkin ollut jo pitkä, joten ainakin itse tervehdin rustiikkisen kotoista ja hiukan rönsyilevää välimerellisyyttä ilolla. Oma sisustuksemme taipuu välimerelliseen väli-iloitteluun aivan itsestään, vaikka uuteen taloon muuttaessamme päätin, että kaikki on mustaa, valkeaa ja harmaata. Noh. Kaikki se onkin, mikä ei ole keltaista tai sinistä ;)
Kuva: fuoriborgo. com
Välimerellä olen sisustuksessa aina kiinnittänyt eniten huomiota ilottelevaan kaakelien käyttöön. Näiden kaakelien povattiin yleistyvän nyt myös suomalaisten sisustuksessa. Mene ja tiedä, mutta hyvällä maulla sisustuksen mausteena käytettynä ne tuovat mukavan rentoa ja pirteää tunnelmaa. Erityisesti ihastuin erään tapasravintolan tapaan käyttää kaakelia. He olivat yhdistäneet keltaisen seinän ja sinivalkoisen kaakelin tosi taidokkaasti. Hiukan itämaiset punertavat ja keltaiset lamput sopivat yhdistelmään, ja erilaiset peilit toistivat lamppuja saaden pikkuruisen ravintolan vaikuttamaan isommalta ja valoisammalta. Ruoka ei ollut kovinkaan erityistä, mutta palasimme ravintolaan hienon sisustuksen - ja rinomaisen vinho verden- takia silti toisenkin kerran.Kuva: http://heindorffhus.motivsamler.dk/shoebox/shoebox-CoqBarcelosTile
Koetimme löytää itsellemmekin muutaman sinivalkoisen kaakelin, joista olisi saanut asetelman seinälle, mutta sellaisia ei löytynyt. Eipä niiden rahaaminen Suomeen tosin aivan yksinkertaista olisi ollutkaan. Jäämme odottelemaan, että tyyli rantautuu tänne ja mietimme sitten uudestaan. Pahimpaan kaakelihimotukseen hankimme yhden kaakelin, jossa patsastelee yllä oleva portugalilainen kukkofiguuri ;)

Ei kommentteja: