lauantai 22. kesäkuuta 2013

Dreaming of a smooth drive

Tässä se uusi unelma sitten seisoo, josta taannoin mainitsin. Hyvästit vahalle kaaralle jätin ennen lomaa ja sanoin terve vaan uudelle osamaksusopimukselle. Vauvan hankinta siirtyy taas... Heh. No, ei nyt tämän takia, mutta vaihto oli pakko tehdä ja en kyllä kadu. Nyt tätä testataan tositoimin juhannuksen liikenteessä, ainakaan ärhäkkyyttää ei puutu, kyseessä on merkin toiseksi pienin malli, ns. kauppakassi minulle. Onneksi en valinnut Skoda Rapidia sittenkään. Toivon myös, että tämä kestää edeltäjäänsä paremmin näitä Lapin arktisia olosuhteita, ei ole nimittäin kiva odotella bussia 38 asteen pakkasella -been there ja niin edelleen. Vaikka nuo miehet sanovat, että autoa pitää säästää, niin täytyy sen parit kovat pakkaspäivät kestää, sitä vartenhan se hankitaan.

Shortsit Zara, t-paita VeroModa, ballerinat H&M, auto Pörhö
Asiata kukkaruukkuun, vielä ei tarvita toppatakkia tai talvikestävyyttä, sillä helteet alkoivat taas! Asukuvissa esiintyy jo Lagosin kuvissa vilahtanut yhdistelmä rantakledjua lomalta. Sama setti on pseukoneen kautta pyörähtänyt mökkilaukkuunkin. Täytyy hehkuttaa tuota reppua. Noin pikkukylän rantareissulla se on täydellisen mukava valinta, tavaraa mahtuu ja kädet ovat vapaat. En olekaan käyttänyt reppua pariinkymmeneen vuoteen. Kiitos armollinen ihana nykymuoti, toit kunnon kengät ja laukut takaisin turhamaisten naisten elämään :D Suureen kaupunkiin en sen kanssa lähtisi, sillä eteläisen euroopan taskuvarkaat ovat äärettömän taitavia.


Tätä kuvaa katsoessani varoitan teitä tuonne Euroopan eteläisimpiin osiin menijät, ettette huiva/hattua unohda. Olin kuvauspäivänä ilman hattua noni 1,5 tuntia ja sain elämäni pahimman auringopistoksen. Se oli pelottavaa se. Auringon paahde on yllättävän kova tuolla, ilman päähinettä ja aurinkorasvaa ei selviä hetkeäkään. Edes oliivi-ihoinen mieheni ei kestänyt kärvähtämättä tuntia, kun meni altaalle ilman rasvaa eräänä myöhäisenä iltapäivänä.

T-paidoissa olen puolestaan ihastunut tuollaisiin löysiin t-paitoihin, erityisesti tuollaisessa mallissa, jossa kaula-aukko on takaosasta hiukan avarampi. Ainahan pitäisi korostaa parhaita puoliaan, ja minulla ei etumuksessa ole paljon mitä vilautella, joten kaunis selkäluusto paistakoon kansalle. Heh. Noita teeppareita olen nähnyt ainakin Cubuksen, henkan ja Ginan valikoimissa. Tämä yksilö on jo pari vuotta vanha eikä vielä nukkaantunut, vaikka käyttö on kovaa.


Shortsit puolestaan ovat Ginan alesta viime vuonna. Onkin hyvä, että hamstrasin viime vuonna useammat shortsit, silloin pituus ja tiukkuus olivat ainakin minun paksuille juoksureisilleni tämänkesäistä parempi. Peppu näkyi ja sellut litistyivät, kun muutamia tänä vuonna sovituskopissa ennen lähtöä kokeilin. Reissun päällä näin naisia, jotka näitä yksilöitä olivat ostaneet, ja täytyy sanoa, että ei näytä kivalta, kun pakara vilkkuu lahkeesta, onneksi itsekritiikkini oli kohdallaan ja jätin housut kauppaan. Näppäristä näppärin rantakassi sen sijaan on tuo H&M homen muovikassi, kestää isältä pojalle eikä kastu.

Lopuksi viimeisessä kuvassa on vielä pieni tunnelmapala päiväkahveilta Lagosin kansankuppilasta. Siellä nuo kaiketi istuvat ja jatkavat elämäänsä edelleen, meidän lomamme tuli ja meni; veni, vidi, vici. Niin usein ajattelen täällä turistien mekassa itsekin asuessani, kun he iloisesti minulle vilkuttavat jokiveneestä tai moottorikelkasta: te tulette ja menette, minä jään tänne teidän turistien paratiisiin -muistanenko tuota yhtä paljon arvostaa ja yhtä paljon sen kauneutta ihailla vai haikailenko aivan liian usein aavan meren tuolle puolen...


Ei kommentteja: