lauantai 29. kesäkuuta 2013

Heinäsirkkoja huiviin Nizzassa

YK patistaa ihmisiä syömään enemmän ötököitä, jotta maailma ei tuhoutuisi lihakarjan kasvatukseen. Jossakin päin maailmaa tämä on otettu tosissaan, ja nizzalaisessa aperitiivibaarissa saimme maistuvan yllätyksen punaviinin kyytipojaksi. Heinäsirkat eivät maistu hassumalta, kokeilkaapas :)Viinibaarissa odottelimme Chez Davian, italialaisen Alda Altobellin ravintolan aukeamista. Ravintola oli yksi reissun parhaita kokemuksia ehdottomasti. Seurasimme Nizzassa ravintolavalinnoissamme Helena Petäistön uuden kirjan Nizza, Cannes, Birarriz vinkkejä, jotka johdattivat meidät erinomaisiin makuelämyksiin. Suosittelen lämpimästi! Ilmeisesti myös muutama muu suomalainen oli jo löytänyt tämän tuoreen opuksen, sillä kaikkiin vierailemiimme ravintoloihin sattui aina samaan aikaa myös muita suomalaisia.


Kaiken kaikkiaan suosittelen Nizzaa lämmöllä. Se on yksi parhaita kaupunkeja, joissa voi helposti yhdistää ranta- ja kaupunkilomailun; päivän kävleyn jälkeen on ihanaa pulahtaa lämpimään veteen ja istua heti mukulakivirannalla. Ranskan Rivieralla riittää junamatkan päässä nähtävää niillekin, joille Nizza käy pieneksi. Kaupungista piipahtaa sujuvasti niin Cannesiin ja Biarriziin kuin Monacoon ja Villefranceenkin. Nämä paikat nähneille suosittelen vaellusta kuvankauniiseen Ezeen. Itse tyydyimme tällä kertaa Ranskan lennonjohtajien lakon väsyttäminä nauttimaan vain Nizzassa oleilusta.


Tässä muutama kuva rantabulevardilta. Päälläni on jo muutaman vuoden vanha ihana huivimekko Hennesiltä (värit hiukan vääristyvät, siippa ei hallitse säätöjä vielä). Jalka on paketissa, akilles hiukan ärtyi kävelemisestä, siinäkin yksi syy, miksi urheilu ja kylissä vaeltaminen jäi tänä vuonna vähemmäksi. Palaamme kuitenkin Nizzaan aivan taatusti vielä kolmannenkin kerran :)
Ei kommentteja: