lauantai 30. maaliskuuta 2013

DIY: Pääsiäispuu

Paikallinen aamun aviisi esitteli viikolla pääsiäispuun, ja harmitteli, että moista perinnettä ei Suomessa ole. Onpas, sanon minä. Ainakin meillä on ollut pääsiäispuu jo useamman vuoden. Teimme sen muistaakseni Kodin Kuvalehden ohjeella, jonka nimi oli "Risujukka". Perusperiaate on se, että runkona on tukevia koivuvarsia, ja niiden toiseen päähän kiinnitetään nippu varpuja rautalangalla. Sen jälkeen varpupää työnnetään tulikuumaan veteen ämpäriin ja annetaan olla siellä noin vuorokausi. Tällä tavalla varvut saadaan taipuisiksi.

Risujukka on palvellut paitsi pääsiäispuuna, myös jouluna jouluvalojen kantajana. Pääsiäispuuperinteen toin mukanani Saksasta vaihto-oppilasvuoteni jälkeen. Siellä jokainen ripusti pihapuuhunsa pääsiäisenä koristeita, toi pihalle pupuja ja istutti kukkapenkkiin hyasintteja ja narsisseja. Pääsiäinen oli siellä ulkokoristeiden puolesta aivan kuin toinen joulu, ja se oli tottavie piristävän näköistä.



Paitsi ulkona, "risuja" pitää olla toki myös sisällä. Viime pääsiäisenä toin vahingossa haapoja, heh. Nyt löysin ihan oikeita pajuja. Niihin laitoin paitsi munia, myös tipuja. Tämän idean nappasin työpaikalta. Sieltäkin saa sisustusideoita joskus, työhyvinvointiryhmä on aktiivinen :)




Ei kommentteja: