maanantai 13. tammikuuta 2014

Terrestrial Locomotion to Make My Thoughts Clear


...tai ei oikeastaan vain juoksentelua pään selvittämiseksi, vaan myös muuta liikuntaa. Tänään juoksin, kun pakkanen soi hetken tauon ja juokseminen oli ylipäätään mahdollista ilman keuhkojen jäädyttämistä. Viikonloppuna sen sijaan luuhasin salilla ja tanssimassa. Olen hullaantunut Lady Linen virtuaalitunteihin, ja perjantaina pyörittelin itselleni spinningin lisäksi keskivartalotreenin ja joogan. On maailman oudoin tunne jumpata yksin isossa salissa, mutta kun itsensä unohtaa, on tunnelma jotenkin ihan järkyttävän rento.


Todellakin, vaikka salilla huomaa selkeästi pientä ruuhkautumista, voi täällä poronhoitorajan pohjoispuolella löytää hetkiä, jolloin voi varata koko salin itselleen yli kahdeksi tunniksi. Koko aikana vain yksi asiakas kurkisti ovesta sisään ja hänkin oli tutustumassa vain. Huomenna ajattelin uskaltaa salille ilta-aikaan, sillä kalenterissa olisi kaksi uutuuslajia: omnia ja bokwa fitness. Uskon, että mahdun jommalle kummalle tunnille, raportoin sitten kokemuksia. Rakastan uusien lajien kokeilua, mietin juuri lenkillä, että mikään laji curlingista disco danceen ei juuri ole kokeilematta. Amerikkalainen jalkapallo ja laskuvarjohyppy sekä muu liian extreme tai väkivaltainen laji ei kiinnosta, mutta muuten olen avoin.

Liikunta on paras tapa saada päänsä selväksi. Jotenkin aina elo- ja tammikuussa pääni on niin täynnä ideoita, että se aivan kiehuu. Olin viikonloppuna kaikesta liikunnasta tosi virkeä ja kirjoittelin kahdeksan sivua kriittistä esseetä samalla, kun seurailin hiitokilpailuja. Niissä on jotakin nostalgista ja rentouttavaa. Onneksi ensi viikonlopullekin on tiedossa oikean urheilun lisäksi penkkiurheilua, sillä esseet on saatava tehtyä helmikuun loppuun mennessä, jotta ehdin sumplia työkuvioita loppukeväänä uuden pätevöitymisen jälkeen.


Pari isompaa juttua pyörii opiskelun saralla myös mielessä, niitä on mahtavaa pohtia juuri lenkillä. Huomaamattaan tulee juostua nopeammin ja pidempään, kun mietiskelee samalla hankalia ajatuksia. Jos yritän pohtia kotisohvalla, päädyn pupeltamaan suklaapisaroita ja ahdistumaan. Parempi mennä lenkille. Se on kai jossain tutkimuksessa todettukin olevan paras paikka pään selvittämiseen.


Ei kommentteja: