sunnuntai 11. elokuuta 2013

Oodi värin ja lian kerääjälle

Rakkauteni raitoihin on tuonut pyykinpesuun pysyvän ongelman: Miten pesen valkomustat vaatteet niin, että valkoinen pysyy valkoisena ja musta mustana? Aika pitkään sain koneesta mustaharmaita vaatteita, mikä otti pannuun aika voimallisesti. Lakkasin heti alkuun ostamasta esimerkiksi trikoovaatteita mustavalkoisina, sillä ne olivat ehdottomasti kertakäyttökamaa.

Kesän alussa mustavalkoongelmaan tipahti kuitenkin vastaus jonkin naistenlehden välistä. Ilmaisjakelussa annettiin kokeiluun Dr. Beckmannin värin- ja liankerääjä -liinoja. Liina heitetään koneeseen pyykkien kanssa, ja se kerää kaiken irtovärin. Olin aika skeptinen, mutta siitä huolimatta liina todella toimii. Olen pessyt valkoisenkirjavien vaatteiden seassa jopa mustavalkoraitasen mustahihaisen paidan ilman, että kaikki muut vaatteet muuttuivat mustanharmaiksi. Yksi liina riittää keräämään värit koneellisesta pyykkiä. Liinaa saa joko kertakäyttöisena tai kestoliinana. Minulla on toistaiseksi käytössä kertakäyttöinen, mutta aion kokeilla kestokäyttöäkin, se on kuitenkin ekologisempi vaihtoehto.

Testatkaapas, mikäli pyykinpesu on tuottanut teillekin harmaita vaatteita harmaiden hiusten lisäksi ;) Mukavaa alkuviikkoa! Meillä on edessä armotonta siivousta, ensi viikonloppuna on edessä sukujuhla ja majoittujia lienee tulossa meillekin. Rakastan kuitenkin pyykinpesua, silitystä ja ikkunoiden pesuakin nykyään, kiitos ikkunanpesukoneeni, josta kerroin täällä. Inhokkihommiani ovat luutuaminen, vessan pesu ja tahrojen pyyhkiminen, onneksi mieheni rakastaa näitä, vakka on löytänyt kantensa meillä :)


Ei kommentteja: