lauantai 24. elokuuta 2013

Lentävän poron kesäteatteri ja Pure Burger

Viime viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, että flunssahan siitä seurasi. Koko viikko maattiin sohvalla (onneksi tuli ostettua iso sohva) ja tämä viikonloppukin on mennyt lähinnä istuksiessa ja ihmetellessä. Markkinahumun ja häähumun jälkeen todettiin, että kerran vielä pojat ja lähdettiin katsomaan Kekkosta. Se pyörii parhaillaan Lentävän poron kesäteatterissa 7.9. asti. Olen koettanut suositella sitä mahdollisimman monelle ja kehotan nyt taas teitä rollolaisia menemään, kerrankin hauskaa kesäteatteria. Samalta pihalta löytyy myös hieno avoin puutarha sekä paikallisten designereiden pop up -vaatekauppa Hih-Hi. Taustalla puolestaan häämöttää lempparikahvilani Kauppayhtiö, jonka sushi on jumalaista.
En osallistu Rovaniemen varsinaista kesäteatteria koskevaan kuumaan keskusteluun muuten kuin toteamalla, että eipä ole tullut käytyä. Ei edes silloin, kun sain ilmaisliput entiseltä työnantajaltani. Jotenkin tuosta "virallisesta" kesäteatterista on jäänyt sellainen kuva, ettei mitään kesäteatteria kannata käydä katsomassa. Miten väärässä voinkaan olla! Onneksi anoppi suositteli Kekkosta, en muista, milloin viimeksi olisin viihtynyt teatterissa näin hyvin. Käyn kuitenkin katsomassa teatteria kerran pari vuodessa työn puolesta. Näytelmä käsitteli humoristisesti Kekkosen elämää syntymästä kuolemaan, mukana oli myös faktaa siis. Tuoreet hauskat naamat takasivat kuitenkin sen, ettei pätkä ollut puiseva historiakatsaus.
Teatterin jälkeen jäimme vielä puremaan burgerit Pure Burger -hampurilaisvaunusta. Ja voi pojat. Niitäkin täytyy suositella. Listalla oli perushamppari, chilihamppari ja japanilaistyylinen hamppari sekä ranskikset parmesaanilla. Kokeilimme kaikkea muuta paitsi japanilaista versiota. Varsinkin ranskikset parmesaanilla veivät sydämemme, parhaillaankin uunissa paahtuvat pihvin kaveriksi sellaiset. Myös moniviljasämpylä burgerissa oli kokeilemisen arvoinen juttu. Olemme aina tehneet kotiburgerimme vehnä- tai ruisvehnäsämpylään, mutta seuraavalla kerralla kokeilemme taatusti moniviljaa. Hauska pieni detalji tuossa Pure Burger -kuvassa on taustalla häämöttävä seurue. Kanssamme burgerille pölähtivät nimittäin Ben Zyskowicz ja Heikki Autto seurueineen. Saimme kuunnella viihdyttävää keskustelua budjettiriihestä :P
Päälleeni laitoin ensimmäistä kertaa alemyynneistä kalastetut Minnetonkat. Näitäkin voin suositella lämpimästi. Ne ovat niin pehmeät, että tuntuu kuin kävelisi tyynyjen päällä. Vaikka tallustelin niillä ekaa kertaa ei rakoista ollut tietoakaan. Mikä parasta, hintalapussa luki -55%. Oikeanhintaisina en olisi kokeillut, mutta onneksi onni potkaisi. Itse asiassa kengännumerolla 35/36 näitä onnenpotkuja sattuu lompakolta kysyttäessä hiukan liian useinkin ;) Mukavat popot yhdistin pehmeimpiin ikivanhoihin H&M farkkuihini ja rentoon ruutupaitaan, sekin henkkaa ja alesta. Illan viiletessä 
heitin komeuden päälle nahkatakin.  

Asukuva on otettu Rovaniemen vanhalta alueelta. Kaupungissa on säilynyt ja säilytetty sodan ja purkuvimman vuoksi hyvin vähän vanhoja rakennuksia. Kuten näette, tämäkään kortteli ei ole kauneimmasta päästä. Jotenkin kuitenkin toivon, että tänne -50-70-luvun pytingit saisivat jäädä, en luovat hauskan boheemin ja taiteellisen miljöön.

Ei kommentteja: