maanantai 2. syyskuuta 2013

Naisten paratiisi

Katson hyvin vähän televisiota, mutta nyt täytyy vinkata ihanasta sarjasta, joka alkaa 6.9. YLE1-kanavalla. Naisten paratiisi on draama, joka kuvaa kulutusyhteiskunnan alkuvaiheita houkutuksia tarjoavan tavaratalon kautta. Emilie Zolan romaaniin perustuva sarja kertoo siis siitä, kuinka jo 1800-luvulla naiset hullaantuivat tavaroista aivan samalla tavalla kuin me nyt. Silloin paratiisi oli tavaratalo, nyt se on kai nettikauppojen loppumaton suo. Täältä löytyy sarjasta kiinnostuneille lisää tietoa. Kuvat ovat sarjasta, lähteenä YLE.
Tunnen lievää onnistumisen tunnetta, sillä en ole selaillut nettikauppojen valikoimia viikkoihin. Syksy ei jotenkin innosta samalla tavalla kuin ennen. Se ei tällä kertaa ole tuonut niin paljon uusia elementtejä kuin aiempina vuosina. Minulla on jo burgundya, petroolia ja metsänvihreää hyllyilläni riittämiin, joten mitään uutta väriä syksy ei tuo. Laadukkaita materiaalejakin aloin katsella sillä silmällä jo pari vuotta sitten, joten angoraakin löytyy jo. Boyfriendit tuli hankittua nekin jo muutamana kappaleena viimeisen parin kauden aikana. Minulta ei siis "puutu" nyt mitään. Voi keskittyä karsimiseen, Varastotien kirpparilla pöytä 137 tyhjenee lupaavaa vauhtia. Koetan olla ajattelematta niitä "entäs jos sittenkin joskus tarvitsen.." -ajatuksia ja vien huomenna pöytään täytettä.
Yksi ainoa nettikauppa, jossa viime päivinä olen vieraillut on Xenia's Day -blogia pitävän Xenian Evechic. On hauskaa, että nettikauppojen kentälle tulee uusi kiinnostava suomalainen kilpailija. Erityisesti Adia Kiburin korut miellyttivät silmääni, mutta pysyin lujana, ostoslakko raukeaa vasta lokakuun alussa.  JOS en olisi lakossa, saattaisin tilata sovitukseen myös ihanan parkan muutaman korun lisäksi, mutta nyt pysyn lujana ja odottelen, minkälaisia neuleita syksy tuo tullessaan sivulle. Pidän vaatteiden hienostuneesta ulkonäöstä ja silti sopivasta hinnasta, epäilen, että vielä joskus joudun tuolta jotakin tilailemaan :)

Ei kommentteja: