tiistai 17. syyskuuta 2013

Taas ruusut käy kukkimaan, tuoksua täynnä on maa...

Niinpä vain tuli tuo Miljoonasateen ikivanha laulu mieleen, kun katsahdin ruusupuskaani alkuviikosta. Se on alkanut kukkia uudestaan ja kukoistaa enemmän kuin kesällä konsanaan. Mitenköhän tuo selviää talvesta, kun luulee elävänsä elämänsä kevättä? Missä vaiheessa siirtäisin sen autotalliin talvehtimaan? Hortonomit auttakaa, haluaisin saada sen elämään ensi kevääseen.
Tuntuu jo surrealistiselta kuunnella meteorologin sanovan aamu aamun jälkeen "kesä jatkuu, lämmöt pysyvät ylhäällä vielä tänäänkin". Aivan kuin olisin Päiväni murmelina -elokuvassa. En pääse eteenpäin. Kullerotkin alkoivat kukkia täällä Lapissa. Jos olisin vanha, toteaisin, että johan on maailman kirjat sekaisin. Noh, tyydynpä vain jeesustelemaan tätä tilannetta. Toisaalta Minnetonkilleni tämä kesän jatkuminen on hieno juttu, ne saavat nyt käydä täydellä teholla.


Asuvalintanikin on noudatellut Päiväni murmelina -teemaa. Joka aamu haluan rakentaa asuni ihanan pehmeiden Minnetonkien ympärille. Koska päivät ovat olleet raskaita, asujen rakentaminen on toistanut samaa kaavaa. Paitsi, että jalassa on ollut paras alennusmyyntilöytöni, myös neuleosasto on alennusmyyntisuosikkeja. En olisi hankkinut valkeaa reikäneuletta ellen olisi saanut sitä kympillä kesän lopulla. Onneksi sain, sillä se sopii minulle loistavasti, toisin kuin ajattelin -ja olen tehokkaasti yhdistellyt sitä ihan kaikkeen. Olen todennut sen kuitenkin sopivan parhaiten trentojen alaosien pariksi. Loaferit taittavat naisellisuutta, ja ikivanhat khakinvihreät reisitaskuhousut ovat taas enemmän in kuin mitkään muut kaappini housut. Joskus kannattaa säästää.

Sormusta täytyy vielä mainostaa. Se on kakkoskihlani. Ostimme aurinko ja kuu -teeman sormukset, sillä jouduimme aikanaan odottelemaan mittatilaussormuksiamme muutaman kuukauden. Nykyään nämä sormukset eksyvät sormiin aina silloin kuin oikeat sormukset ovat hukassa (miehellä) tai sormet ovat turvoksissa (minulla).

Ei kommentteja: