perjantai 13. syyskuuta 2013

Iittala on yksi suomalaisita suosikeistani. Meillä on , ammateistammekin johtuen, paljon suomalaista ja suomalaisuutta kotonamme. Marimekko ja Iittala lienevät kuitenkin suurimpia suosikkejamme, kuten epäilemättä monen muunkin suomalaisen perheen.

Viime aikoina Iitala on kehittynyt mielestäni vieläkin enemmän omaa silmääni miellyttävään suuntaan. Tämän syksyn uutuuksista bongasin ensimmäisenä Menon. Se on hurmaava huopainen kassisarja, johon voi sujauttaa säilöön vaikkapa lehtiä. Se olisi materiaaliltaan ja väreiltään meille juuri sopiva. Huopa ja muut luonnonmateriaalit, kuten pellava ja juuttijäljiltelmä, tuovat ihanaa kodikuutta mustavalkoiseen yleisilmeeseen. Innostuin huovasta materiaalina erityisesti viime talvena, kun sain pukilta ensimmäiset huopikkaani. Näistä kasseista ei kuitenkaan tule mieleen tossu, hopeanharmaa väri tekee huovasta ylevän ja laadukkaan näköisen.


Vaikka tarkoituksenani on vähentää tavara- ja vaatevarastojani pikku hiljaa suotavaan määrään, on säilytettävää edelleen. Siedettävän näiköisten säilytysastioiden löytäminen puolestaan on huomattavan haastavaa. Nähdessäni Vakan melkein kiljuin onnesta, sillä en jaksa katsella pinkkiä torkkumishuopaamme muutoin väriharmoniassa kylpevän olohuoneemme sohvalla enää yhtään kauempaa. Huopa on ihana ja lämmin, mutta aika on vain ajanut ohi sen väristä. Jos minulla olisi Vakka, sujauttaisin huovan sinne. Nyt se on viereisessä huoneessa korissa, ja voitte arvata, että ainakaan perheen miespuolinen jäsen ei jaksa kiikuttaa huopaa unien jälkeen yhtään minnekään.

Kolmas sydämeni vienyt uutuustuote puolestaan on Leimu. Näen sen olohuoneessamme keltaisen retrotuolimme parina antamassa tuikkua pimeään keskitalven yhtäjaksoisessa yössä. Väri ja muotoilu ovat aivan täydellisiä. Oranssi luo parin tuolille ja harmaa alaosa sitoo sen väritykseltään muuhun olohuoneseen. Kaksi retropilkkua laittaisivat huoneen balanssiin, nyt tuoli on yksinäinen. Siitä ei vain pääse mihinkään, että kaikki retro miellyttävät silmääni lujasti. Onneksi miehellä on sama vika ja meidän ei tarvitse juurikaan neuvotella sisustuksesta. Näistä kolmesta tuotteesta tämä on hankintalistalla ensimmäisenä, se on varmaa. Jään odottelemaan houkuttelevia tarjouksia -tai joulupukkia.


Ei kommentteja: