keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Terminen syksy


Nyt se sitten alkaa. Kauan tätä kesti, mutta entisen on loputtava, jotta uusi voisi joskus alkaa. Ensi viikon lopulla on nimittäin lupa odottaa termisen syksyn alkamista Lapissa, eli lämpötilojen keskiarvo laskee silloin alle kymmenen asteen. Aamuisin ilmassa on jo ollut havaittavissa pientä syksyn kirpeyttä, mikä itse asiassa kosteiden kesäaamujen jälkeen on mielestäni ihan tervetullutta.


Viime viikonloppuna kuitenkin nautimme vielä kesästä, meloimme Kemijoella viimeisen kerran. Tuntui jännältä "omistaa" koko joki parin tunnin ajan. Vaikka oli sunnuntai ja lämpöasteitakin lähes parikymmentä, koko joella ei pörrännyt yhtään muskelivenettä, emme nähneet edes muita melojia. Tuollaisena päivänä heinäkuussa joki olisi ollut ruuhkaisempi kuin Mannerheimin tie neljän aikaan. Mutta. Onneksi ihmiset katsovat kesän kulkua kalenterista ja näkyvät jo vetäneen paattinsa rannalle.
Saimme nauttia hiljaisuudesta. Seuranamme olivat vain kymmenet sorsaporukat, jotka olivat kaupunkialueella evakossa poissa ampujien tähtäimestä. Sovimme sulassa sovussa lähes tyynelle joelle. Ruskan merkkejä oli jo havaittavissa, mutta vasta tällä viikolla lehdet ovat todella alkaneet kellastua. Ruskahan alkaa täällä vanhan muistissäännön mukaan 10.9. kello 8:00. Eilen, kun katselin ympärilleni, huomasin, että se on totta.

Nyt, kun kajakki on kassissa varastossa, on aika katsella syksyn suuntaan. Mitkä olisivatkaan syksyn lajit? Testasin juuri itseni Lady Linen sivuilla, jonka testi kertoi minun olevan "fun"-tyyppiä. Haen liikunnasta elämyksiä, seuraa ja hauskanpitoa. Niitä aion ensi viikosta lähtien etsiä uudella Lady Line Rovaniemi -salillani ainakin Bow:n, Hotjoogan ja Grit:n parista. Nämä lajit minulla on vielä testaamatta. Raportoin, kunhan testi on suoritettu.
 
Mikäli treenaus kiinnostaa ja kaupungistasi löytyy Lady Line, tekaisepas testi ja sinulla on mahdollisuus voittaa jäsenyys vuodeksi. Jos testi ei tuota voittoa, on menossa myös kamppis, jossa saa testailla salia ilmaiseksi kolmen päivän ajan. Tämä ei ole mainosa, vaan sporttailijan pikku vinkki sporttailijalle :) Mukavaa pikkulauantaita!Ei kommentteja: