maanantai 29. huhtikuuta 2013

Taskuopas täydelliseen elämään

Tänään bongasin mitä mainioimman huivikriisin pelastajan All I Ever Wanted Is Here -blogista. Ainakin 4 ja 22 tulevat olemaan kesän kestosuosikkeja, jahka sinne asti päästään. Tässä mainitussa blogissa on muuten menossa huivien taittelun lisäksi mitä jännittävin loppuajan raskaus, jota itse ainakin vauvattomana vauvanhankintaikäisenä seuraan kuin jatkokertomusta ja opetustarinaa siitä, mitä on hankittava ennen kuin hankkii vauvan ;)

  

Kesän bikinikuntoon-projekti otti hiukan takapakkia taas, kun vettä sataa kuin aisaa ja sohva houkuttaa lenkkiä enemmän. Blogien lukeminen on mitä mainiointa rentoutusta pitkän päivän jälkeen ja sallin tämän repsahduksen itselleni, enhän ole täydellinen, nyt on möhörumatyhmäpäivä.  

Marianne herätti omassa blogissaan keskustelua täydellisestä elämästä, jonka moni nuori lukija uskoo hänellä olevan. Näin varmasti onkin, kauniit kuvat hämäävät. Minusta on ihanaa lukea ihmisten ihanista asupäivistä, sisustusideoista ja puutarhavinkeistä. Näin vanhempana sen toki ymmärtää, että kauniin sohvapöydän vieressä voi odottaa läjä lajittelematonta pyykkiä, mutta pöydän kuvaaminen on siinä tilanteessa mitä parhain arjen pakokeino. 

Nuoret lukijat ovat toki kehityksestäänkin johtuen vielä hiukan empatiakyvyttömiä, mutta muutoinkin kuulostaa, että bloggaajaa repiviä nettikeskusteluja saadaan aikaan aiheesta kuin aiheesta. Minusta tälle asialle pitäisi jo tehdä jotakin, netiketti on aivan selvästi hukassa ja todellisuudentaju hämärtyy pahemmin kuin mummolla Kauniita ja Rohkeita katsoessa. Kuuluukohan koulujen mediakasvatukseen blogien tarkastelua? Siinäpä olisi sitä paitsi mitä manioin mielikuvitusharjoitus nuorille; Mitä tapahtuu kuvan ottamisen jälkeen? Miten tarina jatkuu?

Ei kommentteja: