lauantai 30. marraskuuta 2013

Työmaalla

Tänään olen totisesti tehnyt viikon kuudennen työpäivän täällä kotosalla. Eilisten pikkujoulusuunnitelmien murennuttua pipariksi nousevan kuumeen takia, päätin, että tänään herään aikaisin ja laitan joulun valmiiksi. Kun lukee eteläläisten blogeja, tuntuu siltä, että hötkyilen liikaa tämän joulutuksen kanssa. Vaan kun katsoo ikkunasta ulos, tuntuu, että olen kuukauden naapureita jäljessä. Täällä on oikeasti heitetty parhaassa tapauksessa kynttelitköt ikkunaan jo lokakuun puolivälissä.

Heiluin kuin heinämies, ja taisipa se kuumekin ottaa siinä muutamat lukemat päivän mittaan, vaan en malttanut mittailla. Taustalla hiihtelivät oman kylä pojat ja muiden kylien tytöt sijoille "ynnä muut" Rukan talvilajien kisoissa, ja minä päätin jaksaa niin kauan kuin ne jaksavat hiihtää. Nyt noin kahdeksan tunnin työn jälkeen, voin todeta, että kaikki on melkein valmista. Kuvaamiseen asti en vielä päässyt, voimat loppuivat kuuden maissa, istahdin sohvalle enkä enää noussut ylös.Sen sijaan heitän eetteriin viime viikon kuvat lampusta, josta olemme haaveilleet pidemmän aikaa. Iskin silmäni Vepsäläisellä Design House Stockholmin -työmaalamppuun. Koskapa olemme jonkinlaista industrial-henkeä tänne tavoitelleet, aloitin suostuttelupyynnöt miestäni kohtaan. Kuten todettua, meillä sisustetaan yhdessä, lamppuja hankitaan yhdessä. Hänkin piti onneksi kuitenkin tästä lampusta -mutta ei lampun hinnasta. Eräänä maanantaina mies kantoi yllättäen Clas Ohlsonilta taidokkaat kopiot Design House Stcokholmin lampusta. Hän sanoi, että kokeillaan näillä ensin ja hankitaan sitten aidot, jos miellytään.

Siinä ne nyt killuvat. Periaatteessa en pidä kopioista, mutta nämä ovat sen verran erikoiset, että on hyvä hiukan totutella niihin ennen kalliimpia hankintoja. Toisaalta aidon voi laittaa myös pöydälle, joten teemaa voi jatkaa työhuoneeseen vaikkapa valkoisella lampulla myöhemmin. Tykkään kyllä kovasti niiden luomasta tunnelmasta, mutta arvaan, minkälainen ilme anopilla on, kun hän tulee miehen synttäreille ensi viikolla ja näkee lamput... ;)

kuva. vepsalainen.com

Ei kommentteja: