keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jouluinspiraatiota

Miten nämä viikot menevät niin nopeasti? Ensi viikonloppuna on jo adventti ja silloin aion räjäyttää koristepankin pitkin huushollia, johan se on aikakin ;) Käteni ovatkin jo syyhynneet koristeiden kanssa, esillä ovat vasta valot ja pari iiiiihan pientä tonttua. Inspiraatiota koristeluun haen näistä kuvista.

Kuva: style-filescom
Minun jouluni on valkoinen, harmaa ja sininen. Punaiset sävyt ovat sallittuja vain kukille ;) Jotenkin punainen ei ole koskaan sopinut tyyliimme, olemme kokeilleet. Vuosi vuodelta joulu on runsaampi, se on arvokas, mutta kodikas. Ensimmäisenä yhteisenä jouluna mies salli vain joulusukan ja yhden sinisen tontun pienen muovikuusen rinnalle, nyt hän on jo höllännyt ja uskaltaa intoilla joulusta.

Kuva: http://www.psbydila.com/inspiration-christmas

Juhlakautelle alkaa adventista. Silloin on lupa koristella ja alkaa fiilistellä joulua ihan kunnolla. Joskus olemme käyneet Vesperissäkin, mutta emme enää viime vuosina. Varsinainen ensimmäinen huipentuma on itsenäisyyspäivä, jolloin on mieheni syntymäpäivä. Silloin juhlimme isosti ja koti on viimeistään kunnossa, rakastan itsenäisyyspäivää. Silloin on tapana myös leipoa pipareita, jotka sitten riittävätkin jouluun asti. Äitini tekee omalla reseptillään taikinan, minä leivon ja miehet koristelevat taiteellisella luovuudellaan. Usein käy niin, ettei kauniita pipareita meinaa raaskia syödä. On mukavaa, että miehetkin osallistuvat joulun laittamiseen ja sisustamiseen yleensäkin. Minun on vaikeaa kuvitella tilannetta, jossa miehet eivät olisi kiinnostuneita kodin ulkonäöstä, sillä vanhahko isäni on aina ollut edelläkävijä. Onneksi löysin samanlaisen miehen, jolle myöskään verhon väri ei ole yhdentekevä.

Kuva: http://cdn1.cdnme.se/

Joulu on ovella tosi pian. Aika tuntuu nyt kuluvan nopeasti, sillä kolme kertaa viikossa osallistun Crossfit-treeniin tavoitteena mikäs muu kuin "jouluksi kuntoon". Tällä lajilla se varmaan onnistuu, tosin alussa keskitymme tekniikkaan, nyt flunssaisena se sopii ihan hyvin, en olisikaan halunnut tilata itselleni vakavampia sairauksia rehkimällä liiaksi. Lauantaina en kuitenkaan lupaa levätä, silloin aion laittaa tuulemaan, haluan, että joulu on valmis, kun mieheni tulee kursseiltaan iltapäivällä. Mutta ei kerrota sitä hänelle... ;)

Ei kommentteja: