lauantai 16. marraskuuta 2013

Joulunavaus

No se siitä siivoamisesta sitten... Haltiouduimme äidin kanssa Napapiirin joulumaailman valoista, äänistä ja näkymistä (tuoksuna hot dog, joten se ei niin...) niin paljon, että kaikkea ihastellessa vierähti kolmatta tuntia. Ehdimme juuri ajoissa kotiin toteamaan, että Tanja ei pärjännyt. Sukulaistyttömme Soppelasta ei päässyt kai edes tv-kuviin.

Tämä päivä oli juuri sopiva joulumaailmassa vierailuun, sillä koko muu väki oli kaupungin joulunavauksessa tai Prisman etupäivillä. Tuon jälkimmäisen muuten koin pitkästä aikaa perjantaina puoliltapäivin etsiessäni pyöräilykenkiä ja täytyypä todeta, että tuohon asiakasomistajapäivähulluuteen en lähde toista kertaa. Ihmiset pyörivät kuin puolukat, vaikka näin shoppailun ammattilaisena tuo 15 prosenttia ei nyt ole oikeastaan yhtään mitään.. :D Eikä löytynyt spinningkenkiäkään.

Ylläolevassa kuvassa näkyy päivän paras ideabongaus. Led-valon ympärille oli yhdessä joulumaan joulukusessa kieputettu pumpulia, ja valo kajasti pumpulista kuin lumen alta. Kerrassaan mahtava! Tosin täytyy näin järki-ihmisenä taas päästää valloilleen ajatus paloturvallisuudesta... Noh, mutta ideana hieno, niin kuin moni muukin idea Napapiirilla. Siellä oli eri instanssien suunnittelemia joulupuita, hellyttävin oli käyttökoirien puruluilla koristeltu puu ;) Näyttävin oli ehkä tämä valaistu koivu, koivut jotenkin viehättävät minua, en ole koskaan ollut tummien puiden ystävä.


Jotenkin nyt alkaa tulla joulumieli. Lahjatkin on oikeastaan jo ostettu, joten voin alkaa nauttia joulun tunnelmasta. Harmi vain, että ensi viikonloppu tuhraantuu pitkälle Helsingissä, jossa ei varmaan ole joulusta tietoakaan, jollei Stockalle suuntaa... Täällä maisema oli tänään jotenkin aivan sykähdyttävän kaunis, kaikkialla oli syvän sinistä, aukioiden suurissa kuusissa jouluvalot ja kuusten yllä täysi pyöreä kuu. Voiko olla mitään kauniimpaa! Jos viime viikon harmaus masensi, niin nyt se kaikki harmaus on väistynyt joulun tieltä, kaupungin innoittamana myös ihmiset ovat laittaneet omia valojaa jo esille. Minunkin oli tarkoitus laittaa tänään, mutta en ehtinyt. Toistaalta yöllinen myrsky olisi voinut siirtää rakennelmat naapurin puoelle, jollei kauemmaksikin. Toivottavasti aamulla ei herätä siihen, että sähkölämmitys on mennyt pois päältä.... Hrr, voi ilmastonmuutos sentään. Mukavaa joulundotusta sinnekin, kai sitä nyt voi virallisesti alkaa odottaa...eihän tässä enää ole kuin viisi viikkoa h-hetkeen, ja odotus on parasta.Ei kommentteja: