sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ripaus keltaista

Ensin se oli tällainen....


...sitten siitä tuli tällainen.


The story of our wall. Kun kaikki ei mene putkeen, maalataan uudestaan ja uudestaan ja uudestaan... Nyt on niin monta maalikerrosta, että seuraava rapisee palasina alas. Onneksi olemme kuitenkin oikein tyytyväisiä tähän nykyiseen välimerelliseen keltaiseen seinään eikä viidettä maalauskertaa tule ;)

Maalasimme siis ensin Tikkurilan Harmony maalilla sävyllä Pai koko seinän ensin kahteen kertaan. Kipsilevyseinä kuitenkin kuivui epätasaisesti ja jäi laikukkaaksi. Tämän näki tosin vain sivusta, kun aurinko osui. Jotenkin asia kuitenkin otti pannuun, kun näimme sen koko ajan keittiössä istuessamme. Siispä mies suti seinän kolmanteen kertaan. Odottelimme kuivumista viikon, mutta kummempaa ei tapahtunut.


Googlailimme eri vaihtoehtoja ja löysimme Tikkurilan Tunto Hieno -maalin, jota on nimenomaan tarkoitus levittää samansävyisen alumaalin päälle. Tunto-maaliin voi vetää kuvioita, lopputulos riippuu siitä, laittaako maalia paksummin vai ohuemmin. Me laitoimme ohuemmin, ja alumaali kuultaa läpi. Kuvioista teimme pieniä, sillä tuttavillamme on isosti kuvioitu seinä, emme halunneet samanlaista.


Sävyn nimi on rikki, ja kuviot on tehty taipuisalla mattolastalla. Sävy on siis yhden asteen tummempi kuin alkuperäinen sävy, vaikka kuvat muuta valehtelevatkin. Auringolla on osuutta asiaan. Uusi sävy on joka tapauksessa lämpimämpi. Halutessaan seinän voi käsitellä Taika-maalilla, jolloin siitä tulee sileä. Toisin kuin luulimme, Taika-maali ei kimaltele. Hopeinen on käytännössä täysin läpinäkyvä. Nyt seinä on karhea ja tulee hiukan rapisemaan, mikäli sitä näpräilee. Koska lapsia ei ole, joten toistaiseksi seinä varmaan saa jäädä tuollaiseksi.

Tikkurilan maalikoulun videoista oli maalausoperaatiossa paljon apua. Siistein lopputulos tuli, kun toinen telasi maalia ja toinen alkoi samantien vetämään kuvioita. Maali kuivahti aika nopeasti siten, että kuviosta ei tullut sievä, joten taaksepäin ei auttanut palata. Myöskään liian suurta alaa ei kannattanut telata kerralla.

Lopputulos tyydyttää edelleen silmää, vaikka operaatiosta on jo vuorokausi ;) Ihan viimeistellystä tilasta ei vielä ole kuvia. Seinä saa kuivaa noin kolme vuorokautta. Annamme siis sohvien olla toistaiseksi keskellä lattiaa, jotta seinä pääsee kuivumaan.  Sellainen projekti siis tänä viikonloppuna. Mitähän sitä seuraavaksi maalaisi.... ;)

Ei kommentteja: