maanantai 7. lokakuuta 2013

Helsinki

Pääni on niin tyhjä junassa matkustamisen jälkeen, että otsikkoon en keksi tasan muuta sanottavaa kuin Helsinki. Helsinki on Helsinki, rakastettu ja vihattu, etelän varikset, uudet tuulet, elämän edelläkävijät ja keväthankien perässähiihtäjä, täällähän ne kaikki ovat. Nyt olen myös minä.

kuva: zara.com
Helsingissä käymisestä on vierähtänyt jo puoli vuotta, jos kentällä käymistä ei lasketa. Tein kaupungilla vaeltaessani muutamia huomioita:
- pääkaupungissa on pakko olla Louis Vuitton Neverfull -laukku
- tyylikkäimmät vastaantulijat tänään olivat somalityttöjä
- kaikki pukeutuvat hyvin täällä päin, ainakin keskustassa
- ne, jotka eivät pukeudu hyvin, ovat juoppoja tai muuten laitimmaisilla raiteilla kulkevia
- täällä ei vieläkään tarvitse takkia, ainakaan nahkaista, phuh
- lapset ovat myöhään ulkona -ja hekin pukeutuvat hyvin
- polvipussit seminaarissa istumisen jäljiltä saivat oloni tuntumaan ryönäiseltä, luvassa ei ole kuvia

Tuosta listasta ihmettelen eniten ensimmäistä kohtaan. Sitten Nizzan vierailuni en ole nähnyt näin paljon Neverfulleja. Jos joskus pienen hetken ajan sellaista halusin, niin se hetki unohtui viimeistään nyt.
Haluaisin nähdä sen tehtaan, joka takoo LV:n Neverfulleja,
niitä on paree lentää useita per sekunti, että jokaiselle
riittää edes Helsingissä.
kuva: zara.com

Muutoin tein tyylihavaintojani lähinnä Zarassa. Aijai sitä liikettä, rakasta jokaista vaatekappaletta siellä -ja se on ongelma lompakolleni. Nyt annan itselleni kuitenkin anteeksi ja suljen tyhjyyttä mankuvan lompakkoni, hiljaa senkin, olen pitänyt nyörit kiinni jo heinäkuusta asti, jos Soreleita ei lasketa. Ja eihän niitä tietenkään nyt lasketa, kun löysin molemmat syksyn himotukseni, sekä ylipolvensaappaat että leather sleeves -takin, nuo, jotka poimin kuvatuksiksi. Helou Lapin ensilumi, voit ihan vapaasti tulla milloin vain! :)

Ei kommentteja: