maanantai 28. lokakuuta 2013

Harmaata

Jotenkin Puolan reissusta toipuminen vei aika kauan aikaa, ja toisaalta tuollaisen keskitysleiripostauksen jälkeen ei oikein tiedä, mitä sitä sitten postaisi. Olohuoneen sisustusta? Hankintoja joulua varten? Uutta keldjua päällä? Noh... luonto ratkaisi tämän ongelman siten, että se sammutti valot täältä Lapista. Vettä tulee kuin aisaa ja maailma on musta 24/7, joten mitään noista edellä mainituista ei mahda nyt valokuvata. Pinnallisuuteen päästää takaisin pienen aasinsillankautta siis. Aloitetaan vaikkapa tuosta nenästä. Miten niin näytän niin puolalaiselta, että kukaan asiakaspalvelija ei puhunut minulle muuta kuin puolaa? Huooh...kiitos vain karjalaiset geenit.


Viikonloppukin oli kaiken kaikkiaan aika harmaa. Jotenkin ei jaksa edes alkaa millekään, kun valon määrä on niin vähäinen ja väsyttää koko ajan. Kun ulkona tihuttaa vettä ja sisällä ei näe pölykoiria, tuntuu oikein hyvältä ajatukselta nyhjöttää sohvassa koko päivä pyjama päällä. Noh, teimme töitäkin, oyjama päällä, vuoden kiireisin aika alkaa olla käsillä. Lisäksi kirjoitimme molemmat omilla läppäreillämme esseitä, vierekkäin, ah, kuinka romanttista....not. Se, joka keksi elinikäisen oppimisen, ei ottanut huomioon aivojen rappeumaan ja yleistä hidastumista. Ennen ei mennyt kolmea päivää 12 sivuun..


Pikku pyrähdyksen teimme sunnuntaina Napapiirin Iittalaan ja sille reissulle otin kameran mukaan. Kuvaaja tosin istui autossa, heh. Noh, tässä tällaisia snap shotteja tästä harmaudesta. Nuo Sorelit ovat toden totta tulleet tarpeeseen, kun loskaa on nilkkoihin asti. Ilma on niin kalsa, että vedän mieluimmin paksuimman talviparkan päälle. Ei mene kostea kylmyys luihin ja ytimiiin. Näissä vermeissä juoksin Iik-päiville hankkimaan joululahjoja, löytyi, kohta alkaa olla kaikki kasassa. Miten niin ajoissa? On maailman mahtavin tunne tuijottaa hiljaisuudessa kynttilöitä silloin viimeisenä viikonloppuna ennen aattoa, kun muu Lapina kansa Kiirunasta Murmanskiin  ryntää kaupungin ainoaan kauppakeskukseen tungeksimaan. :) Harmaata viikon alkua, jospa sitä tästä taas nousee polvillee, viisi astetta pois lämpötilasta ja asun taas talven ihmemaassa.... Ihan näin harmaata ei ole, käsittelin sävyä vähän kauniimmaksi ja tasaisemmaksi.

Ei kommentteja: