sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

30 päivän kesähaaste

Kesäkuntoon jumpattiin hiki hatussa saleilla aina toukokuun loppuun asti, ja tuoksuista päätellen nyt sitä kuntoa häivytetään kiireen vilkkaan makkaraa grillaamalla. Sain mieheni houkuteltua tänä kesänä uimaan vastavirtaan, otimme 30 päivän lihaskuntohaasteen, jonka bongasin jostakin blogista. Lomalla meno aina hiukan repsahtaa, ja itsekin onnistuin hankkimaan yhden lisäkilon kahden viikon aikana matkaltamme. Vaikka Dubrovnikissa oli portaita käveltäväksi, ja Korculassakin uimme ja pyöräilimme ahkerasti niin viimeistään Venetsiassa touhu lipsahti syöminkien puolelle. Kuka sitä italialaisten gelatoa nyt pystyy vastustamaan...
Olemme käyttäneet 16 kilon painoja "deadlifteissa". Sillassa puolestaan olemme asettaneet 5 kilon kahvakuulat reisin päälle kuula polviin päin. Kyykyissä olemme nostaneet varpaat ylös treenattavasta jalasta, näin työ kohdistuu takapuoleen.

Olemme karkottaneet nyt viikon ajan kesämakkaroita lanteilta jumppaamalla vatsaa ja takapuolta "30 day challenge" -ohjelmilla. Näitä haasteita olisi vaikka mille kehonosalle, mutta valitsimme nämä näkyvimmät. Googlesta löytää noita kuvahausta halutessaan lisää. Lisäksi olemme jumppailleet omia juttuja muille lihaksille ja juosseet kuta kuinkin päivittäin. En uskonut, että näillä haasteilla olisi mitään vaikutusta, sillä itselleni ne eivät ole tuottaneet kummoistakaan ongelmaa vielä, mutta tänään peiliin katsoessani näin kyllä vatsalihasteni heränneen. Olipa kiva tervehtiä häämöttävää six packia pitkästä aikaa....tai pitäisikö totuuden nimissä tunnustaa, että four pack siellä oikeastaan on aina näkynyt kuuden sijaan, ne alimmat ne alimmat....noh, ehkä joskus vielä tapaamme niidenkin kanssa.

Olemme korvanneet istumaannousut rutistuksilla, istumaannnousu näillä määrillä treenaa enemmän lonkankoukistajia kuin vatsoja. Emme ole pitäneet lepopäiviä, alussa määrät ovat niin pienet, ettei tarvitse, jos ei ole aloittelija.

En ottanut kuvaa lössömassusta ennen haastetta, mutta jo lopputulos on huimaava, kuvaan kyllä sen. Tarttukaapas tekin haasteisiin. Näissä ei mene kymmentä minuuttia kauempaa per päivä. Olemme jumppailleet tv:n edessä, siellähän ne viime päivät ovat kuluneet jalkapallon merkeissä. Tv:n edessä jumppaaminen onkin itse asiassa hauskinta, huomaamattaan pitkän elokuvan aikana saattaa jumppailla ja venytellä parikin tuntia. Itse olen näiden haasteiden lisäksi ottanut myös lankkuhaasteen, jossa tavoitteena on 4min 30sek. Siinäkin määrät kasvavat päivittäin, mutta itse lähdin heti tavoittelemaan kuuta taivaalta ;) 2min 30 on tällä hetkellä ennätys, jospa se siitä heinäkuun loppuun mennessä sitten.... :)

30 päivän lankkuhaasteen ohjeet:

Päivä 1 - 20 sekuntia
Päivä 2 - 20 sekuntia
Päivä 3 - 30 sekuntia
Päivä 4 - 30 sekuntia
Päivä 5 - 40 sekuntia
Päivä 6 - LEPOA
Päivä 7 - 45 sekuntia
Päivä 8 - 45 sekuntia
Päivä 9 - 60 sekuntia
Päivä 10 - 60 sekuntia
Päivä 11 - 60 sekuntia
Päivä 12 - 90 sekuntia
Päivä 13 - LEPOA
Päivä 14 - 90 sekuntia
Päivä 15 - 90 sekuntia
Päivä 16 - 120 sekuntia
Päivä 17 - 120 sekuntia
Päivä 18 - 150 sekuntia
Päivä 19 - LEPOA
Päivä 20 - 150 sekuntia
Päivä 21 - 150 sekuntia
Päivä 22 - 180 sekuntia
Päivä 23 - 180 sekuntia
Päivä 24 - 210 sekuntia
Päivä 25 - 210 sekuntia
Päivä 26 - LEPOA
Päivä 27 - 240 sekuntia
Päivä 28 - 240 sekuntia
Päivä 29 - 270 sekuntia
Päivä 30 – PIDÄ ASENTO NIIN PITKÄÄN KUIN PYSTYT

Ei kommentteja: