tiistai 20. toukokuuta 2014

Mitä on bokwa fitness?

Pitkästä aikaa urheilupostausta.... olen kyllä urheillut, ja tehnyt paljon muutakin, mutta enpä ole ehtinyt ikuistaa. Ennen kuin syvennyn bokwaan, kerronpa kuitenkin uutiset. Hakemukseni jatkokoulutukseen eli väitöskirjatyöhön hyväksyttiin yksimielisesti professorikokouksessa. Wihii :) Siinäpä ilonaihetta ja projektia ensi vuodelle. Olen nyt ravannut kahden työpaikan väliä muutaman viikon eikä kauheasti haittaa, että uusi työpaikka on yliopiston vieressä. Nyt vain odottelen kirjettä kotiin, että pääsen siipallekin kertomaan todistusaineiston kera ;)

Tänään siis kuitenkin ehdin salille ja pääsin vihdoin kokeilemaan bokwa fitness -tuntia. Sitähän minun piti kokeilla jo syksyllä, mutta mutta.... sitten tuli elämä väliin. Nyt kokeiltuani voin sanoa, että enpä mitään menettänyt. Idea oli hyvä. Konsepti on yhdistää taistelulajeja ja tanssia. Sitähän siinä tehtiin totta vie, ajoittain pääsin jopa flow-tilaan. Mutta. Sitten tulee se iso mutta. Tunnilla tanssittiin kirjaimien muotoon. Tanssimme L-kirjaimen ja B-kirjaimen tällä kertaa. En oikein hiffannut, miten kirjaimet liittyvät tanssiin ja taisteluun. Siinä sitä kuitenkin beetä muodosteltiin jaloin ja käsin.

Koreografia oli hyvin vaativa, joten tanssimattomalle en suosittele. Tunnilla oli kuitenkin ajattelemisen aihetta niin paljon, että ainakin kaikki työhuolet unohtuivat. Väki oli vähissä, mutta mitä ehdin vilkuilla, niin yksi kolmasosa pysyi ongelmitta mukana. Itsekin tein stipluja ajoittain, ei siinä mitään, mutta vaativissa liikkeissä polvet ovat vaarassa, jos kompuroi väärässä kulmassa. Hiki kuitenkin tuli, joten tavoite täyttyi, treenasin tänäänkin. Treenissä olivat erityisesti pohkeet, sillä joka välissä baunssattiin. Jos siis on ongelmia nilkkojen kanssa, tämä laji kannattaa jättää väliin :)

Mukavaa viikon puoliväliä sinne. Täällä maistettiin hellettä, ja sain kaikki kesäkukat istutettua. Nyt ne ovat tallissa vielä, mutta varmaan loppuviikosta ne uskaltaa jo laittaa ulos. Sen ikuistan teille takuuvarmasti. Samoin tulevan viikonlopun synttärit... huooh, enää muuttama päivä armonaikaa. Sitten on kolmekymppinen... X) Videolla hiukan bokwaa.


Ei kommentteja: