lauantai 10. toukokuuta 2014

Kesäkukkainspiraatiota

Kuva: www.housedecorin.com

Ulkona tulee vettä kuin sen kuuluisan Esterin hanurista. Kerrankin se ei kuitenkaan nypi yhtään, sillä pääsemme vihdoinkin tuosta lumesta eroon. Pihallamme oli oikein jäinen klöntti lunta, jota ei voinut edes hajoittaa. Jouluvalotkin olivat juuri siihen sulamattomaan klönttiin jäätyneet kiinni. Revi siitä sitten puutarhainspiraatiota...Ensi viikko näyttää kuitenkin valoisammalta. Jospa vihdoin pääsemme haravoimaan ja tutkimaan kasvustoja. Kaniinitkin saavat jo muuta syötävää, ei tarvitse enää varjella pensaita suojien alla. Kiitos ahkeran värkkäyksen, vain pilvikirsikka kärsi vahinkoja. Senkin jänis harvensi onneksi huhtikuun alussa teräshankien aikaan ennen kuin kasvukausi oli alkanut, joten odotettavissa on vain entistä tuuheampi puu.

Kuva: www.architectureartdesigns.com

Sadetta katsellessani etsin ispiraatiokuvia kesäkukkien laittoon. Tänä vuonna haluan jotakin vähemmän perinteistä. Minua ei myöskään haittaisi, jos kaikki kukat olisivat suhteellisen lähellä toisiaan, sillä olen onnettoman huono kastelija. Haluan yhdistää erilaisia ruukkuja, tikkaat ja erilaisia kukkia. Ajatukseni on, että ruukkujen väreissä ja materiaaleissa olisi ilotulitusta, mutta kuka olisivat kaikki valkoisia. Ajattelin hankkia eri lajikkeita ja ripotella niitä pitkin tikkaita.

kuva: www.bystephanielynn.com

Tikkaiden etsiminen oli projektin haastavin osuus. Lopulta löysin Ikeasta kylppäriin tarkoitetut tikkaat, ja todella toivon, että siihen hintaan ne kestävät hiukan kosteutta. Tikkaiden olisi määrä tulla syntymäpäiväviikollani, toivotaan, että ne eivät myöhästy inastakaan, muuten suunnitelmani valmiista terassista kaatuu. Keräilin tähän postaukseen inspiskuvia siitä tyylistä, mitä tavoittelin. Monta ideaa olen saanut myös Maria Nordinin valloittavasta Keidas-puutarhaohjelmasta. Tsekatkaapas, jos ette ole vielä ehtineet nähdä.Nyt peukut pystyyn ja kisakatsomo käyntiin, Go Softnegine, uskon mahdollisuuksiimme nyt enemmän kuin moneen vuoteen, pitkästä aikaa emme ole ennakkosuosikkeja ;)

kuva: nhhigheredforum.org

Ei kommentteja: