tiistai 18. helmikuuta 2014

Korkkeja, korkkeja, korkkejaLuontevasti viininjuontiteemasta voinkin siirtyä siihen, mihin meillä tungetaan laitetaan kaikki ne viinipullon korkit, mitkä viiniharrastus tuottaa. Voi pojat, niitä kuulkaas piisaa. Vuodesta 2006 kaikki korkit on säästetty, ja siitä huolimatta, että tietyssä vaiheessa luonnonkorkki tuli aika harvinaiseksi viinipulloissa, korkkeja piisaa aika tavalla. Suosikkimaamme Italia ja Ranska eivät nimittäin ole vielä täysin siirtyneet kierrekorkkeihin. Jos joskus joudumme vararikkoon, voin myydä kokoelmani ebayssa, siellä näytetään maksavan ihan mukavia summia korkeista ;)


 Vaikka korkkien kanssa on tovi jos toinenkin vietetty sisustuksellista epätoivon aikaa, en välttämättä silti toivo, että kierrekorkit täysin valtaisivat pullot. Jotenkin viinin juomiseen kuuluu se plopsahdus ja korkin haistelu. Itse en ole onnistunut koskaan tuhoamaan korkkia viinin sisään (no okei oikei, kerran teininä, mutta sitä ei lasketa..), joten siitäkään syystä minulla ei ole mitään korkkeja vastaan. Niiden kanssa tarvitaan vain oikea väline. Halvoilla ja horjuvilla viinipullon avaajilla ei tee yhtikäs mitään. Paras on tarjoilijoiden käyttämä avaaja, kunhan tekniikan oppii. Siivillä varustettukin on toimiva, mutta parin euron avaajat kannattaa viedä syyskuussa kirppikselle opiskelijoiden löydettäväksi ja hankkia kunnon jämäkkä malli.


Ulkomailla koetan aina ravintoloissa bongailla uusia ideoita siihen, mihin korkkeja voisi laittaa. Aika usein ne on laitettu isoon pulloon, joka seisoo jossakin lattia. Hetken aikaa intoilin, kun huomasin Elloksen kevätmallistossa vastaavan, ja suunnittelin jo hankintaa. Sitten käytännöllisyys voitti. Voin kuvitella, kuinka pullo pyörisi imurin edellä joka perjantai. Pöydälle pullo olisi ehkä liian massiivinen. Pullon visuaalinen ilme kuitenkin viehätti, joten hankin testikäyttöön pari pienempää. Myös itse herra viiniharrastaja on tämän ratkaisun hyväksynyt, ja pullot pääsivätkin tämän myös perheen kokkina toimivan miekkosen lempitaulun eteen hellan ääreen. Ainoa vikahan näissä pulloissa on se, että kaikki korkit eivät tosiaankaan mahdu, joten muutama muukin ratkaisu on ollut keksittävä... Sellaista alkuviikkoon. Korkinsäilytysratkaisuja minulla onkin nyt aikaa pohtia, sillä lämpö huitelee tasaisen korkealla. Jokin infektio vaivaa jo kolmatta viikkoa. Kyllä taas osaan arvostaa urheilua tämän sohvalla nysväämisen jälkeen. Mukavaa viikkoa teille, peskää käsiä ja vältelkää pöpöjä :)Ei kommentteja: